Uzungöl
Yıl boyu yemyeşil olan bitki örtüsü, kışın kar yazın yağmur yağışıyla beslenmektedir. isan ve mayıs gibi yaz sezonu açılan bu doğal güzellik 7 ay boyunca ziyaret edilebilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgesi ilan edilen Uzungöl, Karadeniz’in en çok gezilen yerleri arasında bulunur.
Sümela Manastırı
Sümela Manastırı, sert dağlar, gürül gürül dereler arasında, imkansız bir yamaca yapılmış, denizden 1150, vadiden 300 metre yüksekteki bu Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi. UNESCO “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi”nde yer alıyor. Umarız bir gün daimi listeye de girebilir.
Boztepe
Trabzon’un turistik mekanlarından biri olan Boztepe, doğayı ve denizi bir arada sunan eşsiz rotalardan biridir. Denizin ve dağların kucaklaştığı, nefes kesici manzaralara sahip olan bu tepe hem gündüz hem de akşam saatlerinde farklı bir ambiyans sunuyor. Şehir merkezine sadece 4 km uzaklıkta yer alan Boztepe, yüksekliği ve konumu nedeniyle Trabzon’un en gözde seyir noktalarından biri.
Zağnos Vadisi
Trabzon'a yapılan en güzel yeşil mimari alanlardan bir tanesi Zağnos Vadisi. Trabzon Merkez'de yer almasından dolayı oldukça kolay ulaşılabilen Zağnos Vadisi, şehrin ortasında dilediğiniz gibi piknik yapabileceğiniz bir yer aslında. Özellikle bahar ve yaz aylarında Trabzonlularının oldukça eğlenceli vakitler geçirdiği Zağnos Vadisi, bu zamanlarda çocuklu ailelerin piknik şölenlerine sahne oluyor.
Çal Mağarası
Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak da kabul edilen mağaranın içinden küçük bir dere akmakta olup, mağaranın üzerinde tarihi bir kale bulunmaktadır.Mağara içerisinde bir ırmağın oluşturduğu gölcüklerin ve şelalelerin görüntüsü mağaraya ayrı bir özellik katmaktadır.
Hamsiköy
Zigana Dağları’nın eteklerinde, 1300 metre rakımda bulunan Hamsiköy ismi sizi yanıltmasın, burası hamsisi ile değil sütlacı ile ünlü. İsmi Arapça 5 anlamına gelen “hamse”den geliyor. Yani aslında köyün orijinal ismi Hamsköy veya Hamseköy. Bu bölgede bulunan beş köye verilmiş toplu bir isim. Bu beş köy: Hamsiköy, Ciharlı, Çıralı, Dikkaya ve Güzelyayla.
Balıklı Göl
Trabzon şehir merkezine yaklaşık 44 kilometre uzakta bulunan ve yaylaya ismini veren 1500 rakımlı Balıklıgöl, Hıdırnebi Yaylası güzergahında yolculuk yapanların ilgisini çekiyor. Hıdırnebi Yaylası’na 4 km mesafede olan göl, fotoğraf tutkunlarının uğrak yerlerinden biri.
Ganita
Trabzon'un özellikle yaz aylarında en çok tercih edilen sahillerinden biri Ganita Sahili. Trabzon Merkez'e en yakın sahil olduğundan dolayı da en çok tercih edilen yürüyüş alanlarından biri aynı zamanda. Ganita Sahili'nin çevresinde keyifli vakitler geçirebileceğiniz pek çok çay bahçesi ve canlı müzik mekanı bulunuyor.
Botanik Park
103 bin metrekare alana kurulu Trabzon Botanik Parkı 500 türde 20 bin bitkiye ev sahipliği yapıyor. Nesli tükenmiş veya koruma altındaki türler yetiştiriliyor. Şehrin yanı başındaki Botanik Parkı doğa meraklılarını güzelliği ile kendine çekiyor.
Beşik Dağı
Beşikdüzü şehir merkezinden yürüyerek 60 dakikada zirveye ulaşılmaktadır. Araba ile 5-10 dakikalık bir mesafededir. Zirveye çıkıldığında her tarafında ayrı bir manzara vardır: Beşikdüzü, vakfıkebir, Şalpazarı ve İskenderliye bağlı 46 köyü aynı anda seyretme imkânı vardır.
Ayasofya Trabzon
Trabzon’da, Geç Bizans kiliselerinin güzel bir örneği sayılan Ayasofya Kilisesi, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethi sonrası camiye çevrilmiş yapılardan. 1. Dünya Savaşı yıllarında sırasıyla depo, hastane daha sonraları yine cami olarak kullanılanılmıştır.
Trabzon Müzesi
Kostaki Konağı (Kostaki Konağı) olarak da bilinen Trabzon Müzesi, Trabzon'da bulunan arkeolojik ve etnografik sergilere sahip tarihi bir ev müzesidir.Trabzon Müzesi binası bodrum katı hariç olarak üç kattan oluşmaktadır. Bodrum katında arkeolojik eserler yer alırken, birinci katta etnografik koleksiyonlar bölümü yer almaktadır. Zemin katta, köşkün mimarisine ve tarihine ait eşyalar sergilenmektedir.
Atatürk Köşkü
Burası, Kostantin Kabayanidis tarafından 1890 yılında yazlık olarak yaptırılmış olan, Avrupa ve Batı Rönesans mimarisinin etkilerini taşıyan bir köşk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1934 ve 1937 yıllarındaki Trabzon ziyaretlerinde hep bu köşkte kalmış.
Trabzon Kalesi
Ortahisar mevkiinde, Tabakhane ve Zağnos vadileri arasındaki yüksek kaya kitlesi üzerine kurulmuş olan Trabzon Kalesi’nin, günümüze kadar korunarak gelmiş olan şehir surları Trabzon’un en eski yapıları.
Bedesten Çarşısı
Osmanlı kültürünü ve şehrin tarihi atmosferini içine çekmek isteyenlerin uğrak noktası olan bedesten Trabzon'un geleneksel bir AVM'si. Kıymetli mücevherler, el yapımı özel eşyalar ve Trabzon'a has turistik eşyalar çarşıda öne çıkarken şehrin kendine özel lezzetlerinin yer aldığı lokantaları ile de mutlaka uğranması gereken noktalar arasında yer alıyor.
Gülbahar Hatun Camii Türbesi
Gülbaharhatun Camii Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun'un hatırası için Orta Hisar'ın batısında, Zağnos Köprüsü'nün yakınında bir külliye içerisinde yapılmıştır.Külliyeden cami ile türbe günümüze gelebilmiş; imaret, medrese, hamam ve mektep yıkılmıştır. Kaynaklar bu eserin, 1514 yılında yaptırıldığını göstermektedir.
Santa Marina Klisesi
Santa Maria Kilisesi, Trabzon‘un tarih kokan sokaklarında zamanın tanığı olarak ayakta durmaya devam ediyor. Bu muazzam yapı, ziyaretçilere geçmişe yolculuk yapma fırsatı sunarken, aynı zamanda mimari zarafeti ve kültürel zenginliğiyle büyülemeye devam ediyor.
Ortamahalle Trabzon
Akçaabat’ta Osmanlı döneminden kalan konakların olduğu Ortamahalle’yi mutlaka ama mutlaka gezmelisiniz. Karadeniz ve Akçaabat manzarası ayaklarınızın altında. Çok fotojenik bir yer. Hatta burası için Doğu Karadeniz’in Safranbolusu yakıştırmaları da yapılıyor. 1988’de Ortamahalle kentsel sit alanı ilan edilmiş. Böylece dokusunu korumayı başarmış.
Trabzon Meydan
Trabzon Meydan Parkı’nın Trabzon için en büyük bir rekreasyon alanı, hayat merkezi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Uzun zaman içerisinde bu tarihi ve nostaljik park birçok etkinliğe ilham kaynağı olmuştur.
Fatih Camii
Şehir merkezinde sur içinde yer alan yapının bir manastır kompleksinin içinde kilise olarak yapıldığı kabul edilmektedir. Trabzon’un 1461 yılında fethinden sonra Fâtih Sultan Mehmed tarafından camiye çevrilmiş ve mimari özelliklerini koruyarak günümüze kadar gelmiştir.
Yeni bir girişim olan TrabzonApp’in amacı yerli veya yabancı gezginlerin vakitlerini en değerli şekilde kullanabilmesini sağlamaktır. Pilot şehir olarak Trabzonda başlayan girişim gezginlere tek bir uygulama sayesinde bir çok özelliği sunmaktadır. Henüz yeni başlayan ve giderek daha kapsamlı bir uygulama olacak olan TrabzonApp yenilikçi ve interaktif çerçevede geliştirilecek bir program olarak hedeflenmiştir. Tüm şehri cep telefonunuzdan takip edebileceğiniz, her türlü ihtiyacınızı içinde bulabileceğiniz bir uygulama için fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacımız var. Uygulamada arayıp bulamadığınız veya olmasını beklediğiniz her hangi bir özellik için lütfen bizi bilgilendirin. Belirtilen e-posta adresi veya WhatsApp hattından bize ulaşabilirsiniz. Size daha iyi bir deneyim sunmak için çalışacağız.